samotna hliva s

 

Beta glukan je unikátní přírodní polysacharid, který se vyskytuje v některých druzích hub, kvasinek či obilí. Je to látka s obrovským potenciálem, přičemž šíře jeho účinků je stále zkoumána, a to zejména v posledních letech, kdy byly jeho vlastnosti velmi dobře zdokumentovány.

Při vývoji produktů NATUR APATYKA vždy zohledňujeme výběr správného typu beta glukanu tak, aby bylo dosaženo maximální účinnosti za použití šetrných výrobních metod. Proto v našich produktech využíváme všechny tři druhy beta glukanu - tedy beta glukan z hlívy ústřičné, beta glukan získávaný z buněčných stěn kvasinky Saccharomyces cerevisiae a beta glukan vyskytující se v ovesném hedvábí OatSilk. Poslední dva jmenované beta glukany jsou nedílnou součástí zejména kosmetiky NATUR APATYKA, jejímž prostřednictvím může z prospěšných účinků beta glukanů profitovat i pokožka celého těla stejně jako ústní dutina, zuby a vlasy.

Pro více informací doporučujeme:

Beta Glucan: a 21st Century Miracle? (2013)
Christopher Hertzog

Anotace: Beta Glucan is without a doubt one of the most underrated medical finds in the last 100 years. The surprising fact is that Beta Glucan has been used in Asia for more than ten years, often as a primary treatment for almost all types of cancer. It has also been proven successful in combatting cardiovascular disease, which is now accepted to be by far the greatest killer in developed countries. So how is it that hardly anyone has heard of this phenomenal product? With information provided in this book, it is hoped that more notice will be taken of Beta Glucan and its role in promoting human health. Credit must start to be given to the most powerful immune enhancer known to man. As human lifespan is increasing year by year, Beta Glucan will be able to improve one's quality of life well into the 21st Century.

Beta-Glucan in Foods and Health Benefits (2022)
Edited By: Seiichiro Aoe, Tatsuya Morita, Naohito Ohno

Anotace: This Special Issue entitled “β-glucan in foods and health benefits” reports on the health benefits of indigestible carbohydrates with respect to metabolic diseases and immune functions. The effects of β -glucan have been investigated through the use isolated preparations or natural dietary fibers from whole grain cereals and brans, yeasts, or Euglena. This Special Issue includes original research articles that are based on human intervention studies that address the effects of β -glucan on metabolic diseases and immune function-related markers as well as in vitro and in vivo studies. It also reviews the health benefits of β-glucans in humans.